Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

lördag, januari 31, 2009

Kobebiff vs Inredda hönsburar

DSC04503
Ni kanske har hört talats om japansk kobebiff? Om inte så ska det vara något av världens finaste kött. Kobebiffen kommer uteslutande från den japanska rasen Wagyu. För att få kallas Kobebiff måste Kobe i Japan och följa en minst sagt speciell uppfödning. Kossorna får specialdiet beståendeav gräs och humle, till detta öl att dricka. Förutom detta så får kossorna massage och får lyssna på klassisk musik för att motverka stress och stelhet.

Idag när vi var och skulle köpa ägg på Kvantum såg jag något lustigt som fick mig att tänka på de här kossorna. På äggkartongen stod det "FRÅN INREDD BUR". Jaha?! Är det bara jag som får bilder av en dekorerad bur med spegel, lite leksaker och annat trams? Förmodligen betyder det något betydligt mindre avancerat än så, men då skulle jag nästan vilja kalla det för vilseledande marknadsföring. Jag menar, frigående höns är ju något mer beskrivande. Men inredd bur? Skulle det vara lika som tapetserad lägenhet?

När vi ändå pratar om attraktiva kossor så måste jag passa på att fråga, är det någon som ätit kobebiff? Hur smakade det sådant fall?

1 kommentar:

Sebastian sa...

Nu har jag bara ätit exporterad Kobe men jag får nog påstå att det är ett fint kött trots att det troligen hade varit fryst.

Smaken är rätt mycket som vanligt bra kött men ännu mer smak av just kött istället för att det blir smaklöst i mitten tex.

Skulle vara roligt att testa på plats i Japan då jag tror det håller en mycket högre klass där och upplevelsen blir något extra.

Annars är det bästa köttet jag ätit i Brasilien där man har för vana att enbart knåda in flaksalt och sedan grilla för att servera i småbitar på tandpetare. Det var helt otroligt vilken smakupplevelse.

Enligt boende i Argentina ska dessa dock ha det bästa köttet i världen....

Skulle vara intressant att testa riktigt kött från kossor som fått gå ute mycket direkt från bonden här i Sverige också för att se ifall man kan nå toppköttet.