Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

måndag, januari 07, 2008

Anonyma läsare

fredde_nakedHar vid flera tillfällen haft livliga diskussioner här hemma med Jossan om er alla anonyma läsare som sitter där ute och följer bloggen från dag till dag. Vid några få tillfällen och då vill jag sträcka mig så långt att säga väldigt få tillfällen, samlar sig någon mod och skriver en blogg-kommentar. WOW! En kommentar på var tioende inlägg?! Hur är det möjligt? Jossan blogg hade i söndags 260 besökare, min ligger strax efter på 246 besökare. Förmodligen pga att jag har mindre bröst än henne och inte alls lika inbjudande bilder i min blogg. Kommer därför att göra revolt och slänga in en nakenbild i detta inlägg, får vi se om mina siffror skjuter i höjden.

Vad vill jag då med detta inlägg? Jag vill ju självklart veta vilka ni är som sitter där ute och läser samt VARFÖR ni läser och vad ni tycker det är intressant. Inte så att jag vill skrämma bort läsarna, utan snarare få lite feedback. Med jämna mellanrum får jag nys om folk som läser bloggen, som jag aldrig trodde tillhörde skaran av läsare. Ska dra några exempel så ni förstår vad jag menar.

Tex Linda Sundström (som hon numera heter sen hon gifte sig), ett gammalt ex till mig. Nu menar jag verkligen gammalt ex, vi var förlovade för 13 år sedan. Vi har ingen som helst kontakt idag, förutom att hon finns med i min vännerlista på facebook som 1 utav 507 st vänner! :) Häromdagen får jag följande mess på Facebook av nämnda tjej:
"Var inne på din blogg, fast jag inte läser såna! *lol*
Så du är alltså kusin med Conny? Världen är allt bra liten.
Jag och Conny gick i samma klass åk 1-6, och det är en jättemysig kille.
Hoppas du hittar och får kontakt med dina familjemedlemmar.

Kram!"
Smickrande, enormt smickrande.... Hon läser inge bloggar men hon har uppenbarligen läst min :)

Ett annat exempel är Micke, en gammal bekant och arbetskamrat från Stockholm från tiden då vi drev klubben Nasty. Micke arbetade i garderoben och är också en god vän med David min kompis. Jag och Micke har egentligen ingen kontakt, förvisso finns han på min MSN men vi skriver i princip aldrig tillvarandra. Igår när jag publicerar bilder från vår middag med Robin och Cajsa tar det inte lång tid förrän det blinkar till på min MSN. Vem är det som skriver om inte Micke, han hade läst min blogg och satt och dreglade över fetaostfyllda färsjärparna. Han ville ha receptet såklart.

Detta var två otippade läsare, nu till en mer tänkt läsare men som inte riktigt ville erkänna att han läste nämligen min gode vän Rikard Hammarberg. På nyår när han och hans tjej var på besök så kommer vi på något in på fondväggar och dylikt. Då säger Rikard "Men hade inte ni någon fondvägg, eller typ där du har en bild på dig själv i svart siluett?". Han kan omöjligt känna till detta såvida han inte läst inlägget som skrevs den 26 december tillsammans med bilden du ser här till vänster. Vi konfronterade honom aldrig med detta, hurvida han var en flitig läsare eller ej. Josephine och jag själv är dock rätt säkra.

Den gulligaste läsaren av alla förutom min flickvän då såklart är ändå min egen mamma. Hon gillar inte datorer och internet speciellt mycket. När jag frågar henne om hon läser våra bloggar så svarar hon alltid "Ibland, någon gång sådär...". Lustigt nog så är hon alltid uppdaterad på vad som händer i våra liv, oavsett vilken tid på dagen du ringer henne. Hon har vi något tillfälle erkänt att det första hon gör på morgonen är att läsa våra bloggar. Helt klart är att hon gör det vid flera tillfällen varje dag. ;)

6 kommentarer:

Anonym sa...

OK, detta kräver en kommentar, hetare nakenbild har jag inte sett på länge :)

Jag är en tjej som bor i Uppsala (Luthagen) är 24 år och har aldrig varit på Seven, vet inte vilka ni är och hittade din och din tjejs blogg genom ett antal knapptryckningar och bloggläsningar dagligen, nu har ni hamnat bland "favoriter" och jag sitter som ett mongo och väntar på dessert-bilder HAHAHAHAHA.

Fredrik Envier sa...

Sådär ja, that's more like it! Det är ju sånt här som motiverar en att skriva. Sjukt kul att en helt främmande person fattar tycke för min och Jossans blogg. Ska se om vi inte kan hitta på något rolig dessert till ikväll, även om texmex står på schemat.

Anonym sa...

Jag älskar era bloggar! Just för att ni uppdaterar mycket, roligt med mycke bilder & dom är personliga.
Sen är jag en sucker för långa härliga inlägg.

Hittade hit av en slump skulle jag nog säga, vet ju vilka ni är eftersom jag varit på seven ett fåtal gånger men inte mer än så.

Förblir nog anonym men mitt namn är Maria!

Anonym sa...

ja, vad ska man säga. hamnade likt personen ovan in på bloggen via ett antal knapptryckningar. vet på ett ungefär vilka ni är eftersom jag, som många andra här i Uppsala tillbringat flertalet utekvällar på Seven.
har väl blivit kvar som läsare på bloggen just för att du/ni skriver väldigt bra & intressant. Sen så är det något med människor, vi har en tendens att vilja veta saker om andras liv och vara nyfikna. det är något jag fått för mig iallafall, och jag tror inte jag är ensam om att läsa om andra människors liv lite då&då, du har ju trots allt några hundra läsare dagligen (:

Anonym sa...

.....Måste även jag få göra ett litet inlägg till detta "forum"
Som de tidigare talarna hittade jag även era bloggar via en del knapptryckningar en tråkig kväll franför datorn. Jag ska väll erkänna att jag inte är någon vidare fantast till Seven och för mig kvitar det vilket om det finns kvar eller ej. Men vissa människor har en tendens till att fastna (kan och skall tolkas både negativt&positivt) men hursomhelt jag hittade hit och har nu fastnat lite för er och ert liv.Det hör ju ändå till mänskliga naturen att vara nyfiken så man får väll skylla på det :O) Tycker i ärlighetens namn att det hela är rätt så pinsamt, både för eran del men dock betydligt pinsamare från mitt håll.Nästan så man sitter och smygläser framför datorn så ingen ska se vad man igentligen läser. Hursomhelst eftersom jag fastnat och verkar som många fler gjort samma sak så får jag väll bara säga -Keep it going! Underhållning för oss läsare är det garanterat. Puss & Kram

Anonym sa...

Jag hitta din blogg via kingandqueen faktist. Läser både din och Josefin´s. Jag har uppfattat dig som ( allt är svart och vit ) Finns inget där i mellan. Du kan juh klura lite på den :) Josefin är allmänt skön. Särskrivning på hög nivå. Hon bjuder verkligen på sig själv och hon bryr sig inte om hon skulle tabba sig. Där är ni otroligt olika, and I like it :)