Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

onsdag, januari 02, 2008

Då var nyåret avklarat


Då var nyår avklarat. Riktigt lyckat faktiskt, inte minst med tanke på hur sent allting blev klart. Slutade med en 3-rätters middag för exakt 9 personer, enligt menyn som jag tidigare skrev. Fungerade förvånandsvärt bra. Det enda man skulle kunna klaga på var väntetiden mellan förrätten och varmrätten, men det var ändå inte så farligt. Ugnen skulle ju användas till det mesta, så det var inte så konstigt att det körde ihop sig lite. Maten fick iallafall beröm från alla, grymt gott. Själv stressade jag för mycket med att fixa och dona så för mig vart det bara några tuggor. Men det bjuder jag på, sålänge gästerna är nöjda!

Vid 23-tiden vart det lite action på Apelgatan. Såg nämligen några suspekta herrar som maskerade sig med halsdukar och dylikt innan de gick in i trappen rakt över gatan. Efter en liten stund kom de utjoggande och såg sig suspekt omkring när de lufsade därifrån. En av oss ringde genast polisen för att rapportera det inträffade. Vore ju trist om grannen blev ihjälslagen på självaste nyårsafton, allra helst om vi bara stod och drack sprit och titta på. Efter en liten stund cirkulerar 2 polisbilar runt i området lite förvirrat, varpå jag själv ringer polisen för att lotsa dem rätt. Efter samtalet springer jag ned (utan skor och nycklar) för att vägleda dem rätt och ge en mer exakt beskrivning av vad som hänt. De tar lite uppfiter och pyser vidare efter förövarna. Nu skulle man ju kunna tro att det hela var slut, men icke. Ungefär en timme senare när vi är nere och skjuter raketer och skålar med champagne ser vi fortfarande blinkade blåljus bortifrån Liljehallen. Tänker inte så mycket mer på det förrän när vi kommer upp i lägenheten igen. Då noterar Robin att en bärgningsbil kommer åkande, med två polisbilar. Väldigt nyfiken om vad som hände med dessa. All information om händelse mottages tacksamt!

Ska tillägga att vår discobalkong fick göra skäl för namnet vid tolvslaget. Ska se om vi inte kan få med en "liten" videosnutt från tillfället. Abba och Happy New Year på full volym ut från balkongen, halogeninfran på och julbelysningen likaså. Fullt med förbipasserande folk stannade till, skålade och skratta. Vart som en liten samlingsplats nedanför vår balkong. Otroligt uppskattat!


Kvällen bar vidare av till Birger Jarl, välfyllt med folk även om det inte var som en vanlig helg, dvs fullsatt så man knappt kan ta sig fram inomhus. Här träffade vi på en glad och överförfriskad Kaveh. Kändes rätt bra att för en gångs skulle var han mer onykter än vad jag var. Intogs flertalet fishermanshots, fick en lurdrink av Josephine som bestod av 1 cl sprit och färskpressad lime och soda. Inget minne av detta, men tydligen så gick jag på det. :) Dans på bardisk och galet röj till det var dags att bege sig hemåt. Nu kunde man ju tro att det skulle vara omöjligt att få tag på en taxi, vilket det också var...såvida inte paret Andersson/Lundberg var i sitt esse. Klev fram till en taxibil stående en bit bort från svandammen. När vi klev in i bilen så frågade chauffören om vi hade bokat, javisst sa vi... Men är de ni som är typ "Eriksson"... Jaja, det stämmer...det är VI! :) Chauffören suckade, för han anade att det inte stod rätt till men lät oss åka iallafall! Så fixade vi alltså taxi med 0 minuters väntetid. :)

Dagen efter var inte att leka med, vi sov till halv tre på eftermiddagen. Gjorde en kraftansträngning och gick upp. Satte mig vid datorn och slösurfa lite, Josephine gjorde detsamma. Sen efter ett tag vart det misstänksamt tyst ute i vardagsrummet. När jag kikar ut har Josephine gått å lagt sig på soffan och sovit. Notera att det var Josephine som tjata upp mig ur sängen. Hon lurade mig alltså!!! Jag smet in i sovrummet och fortsatte min skönhetssömn, även om jag inte sov mycket så låg jag i sparade jag mängder med energi. :) Vid 20-tiden på kvällen kom Robin och Cajsa över, då bestämde mig även jag för att gå upp. Beställde lite pizza från Aspentos som jag gick och hämtade. Sen spelade vi Yatzy till kl 01 på natten. Som jag tidigare skrev om har vi lyckats få ned temperaturen i sovrummet något grymt, ca 15 grader vilket är sjukt trevligt att sova i. Förutsatt att man har det varmt under täcket såklart. Tror att luften faktiskt påverkar grymt mycket hur man mår när man vaknar. Känner mig faktiskt helt återställd idag, så nu är det bara att röja upp det sista i lägenheten och börja planera 2008. Finns ju ett och annat att ta tag i! ;)

Inga kommentarer: