Värt att veta om Fredrik och hans bloggande...

Bara så du vet är jag egentligen en motståndare till bloggning. Men precis som det finns motståndare till den überpopulära sajten Facebook, så finns det ju motståndare till bloggning. Gemensamt för dem båda är väl att alla någon gång faller dit. Skälet till motståndet är just privatlivet, vem har med det att göra förutom jag själv? Varför heter det annars "privat"? Då är det ju bara "livet" kvar...

tisdag, januari 08, 2008

Bland romantik, smutstvätt och felplacerade chipspåsar

Tidigare lejde vi ut vår tvätt, så den en gång i veckan hämtades och lämnades för en billig oskattad slant. Nu när mitt kassaflöde är begränsat under en tid så har vi bestämt att vi ska ta hand om tvätten själva. En skaplig omställning kan jag tala om, efter att ha varit glatt befriad till att återigen börja tvätta. Nu råkar jag och Josephine ha en ganska stor samling kläder, vilket gör att vi tyvärr kan gå rätt länge utan att behöva tvätta vilket vi också gjort. Detta resulterade i 5 st välfyllda bärkassar, ni vet de där blåa man köper på IKEA för 5 kronor. Med andra ord, mer än tillräckligt... Tvättstugan ligger dessutom inte i källaren på dessa moderna kåkar, utan man måste vandra till en j-vla tvättstation rakt över gården och en bit till. Precis som sopstationen ligger den obekvämt långt borta. Vad hände med tvättstuga i källaren och sopnedkast i trapphuset? Det är ju inte direkt så det sker någon källsortering i vår sopstation ändå. Folk, om man nu kan kalla dem för det, har ju problem att ens kasta soporna i det enorma gröna sopkärlen. Istället verkar det som att de öppnar dörren till sopstationen och slänger in påsen. Nu ska jag förtydliga att vi inte bor på Bandstolsvägen i Gottsunda där detta säkerligen är en uttalad standard, på 19 olika språk.

Jossan har vi några tillfällen uttalat att hon tycker det är roligt att diska och tvätta, det hon tycker är jobbigt är att bära tvätten till tvättstugan. Eftersom det jobbiga var avklarat var det inte speciellt svårt att köpslå vem som skulle gå ned en andra gång i tvättstugan och vem som skulle gå till affären för att inhandla kvällens middag. Behöver väl inte skriva vem som gick ned i tvättstugan? ;)

Ikväll ska vi äta något så enkelt som torsk med äggsås och potatis, inte riktigt vad ni kanske är vana om att läsa om. Som ni säkert räknat ut tog/fick jag uppdraget att gå till affären och handla. ICA Brantingstorg blev det, som vanligt när det inte blir Gränby. En del av er har säkert besökt den butiken förstår förhoppningsvis vad jag menar när jag säger att det enda som är bra med butiken är väl personalen. Supertrevliga och alltid hjälpsamma på alla sätt och vis, man känner sig lite väl hemma med tanke på att det faktiskt är en matbutik. För en tid sedan byggde de om (i nästan 2 månaders tid), samtidigt som de höll öppet. Glad åt lite förändring som man är så gick man runt och hade överseende med allt bråte som flyttades omkring, samt att läsken återfanns på helt andra hyllor än förut. Allt detta i förhoppningen att ombyggnationen skulle leda till något bättre. Men vad händer? Från att vara en butik uppbyggd med lite logik så är det nu en butik i total kaos. Inget är där det borde vara och trots att jag varit där flera gånger i veckan så springer jag fortfarande och letar efter saker. Vem fick uppdraget att organisera denna ombyggnad?! Att ställa 33cl läsk precis vid ingången och resterande läsk vid utgången? Att ha rengöringsmedel vid chipshyllorna?! Skulle kunna skriva några sidor rörande denna butik, men jag ska inte tråka ut er. Som inte ICA har nog med problem... ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, slående beskrivning på ICA brantingstorg. De har verkligen dragit ner på sortimentet och någon som saknar logik har skött organiseringen av hyllorna. Påminner om konsum/coop i Vattholma- ingen vanlig mjölk men gärna 17 olika sorters kokosmjölk hade de.
Förresten, vi har sopnedkastet kvar. Det är lite lyxigt =)

Anonym sa...

Hej! Jag har en sak jag undrar över, har ni tänkt att gifta er eller skaffa barn, när var och hur (höll jag på att skriva och skrev visst oxå haha, hur vet jag nog!) Kanske lite privat, men man måste ju fråga... :)